IK VERWELKOM JOU GRAAG OP HET NIEUWE ADRES AAN
DE LINDENLAAN 24 (MALISKAMP) IN ROSMALEN 


      


Het is belangrijk om voldoende water te drinken!

Het is niet alleen in de zomer belangrijk om voldoende water te drinken.
Waarom? Lees hier meer.

Tip! Maak van je glaasje water een feest! Wat heb je nodig? Water, fruit ( bv aardbeien, bessen, sinaasappel) limoen, munt. Je kunt er natuurlijk meteen van genieten, maar het lekkerste is om het een nacht in de koelkast te zetten.
 
 

Meer zon = meer huidverzorging.

Met factor 50 word je niet bruin? Misverstand! De factor heeft invloed op de tijd die je door kan brengen in de zon zonder te verbranden en zorgt dat de uv-straling minder schadelijk is. De huid wordt wel bruin maar verbrandt niet, is beter beschermd en blijft juist langer mooi bruin als je goed smeert.

Heeft jouw huid teveel zon gehad?

Bij zonnebrand ondersteunt het Serum Triple Rosa het herstellend vermogen van de huid. Een van de bestanddelen is het trans-retinolzuur. Het is te vergelijken met tretinoine (synthetisch geproduceerde retinolzuur die de geneeskunde en cosmetica-industrie toepassen), maar dan zonder bijwerkingen! Samen met een goede antioxidanten werking is dit zuur verantwoordelijk voor het herstel en opbouw van het bindweefsel in de huid en verbetert onder andere de hydratatie en elasticiteit van de huid. 

 
Het enige wat jouw huid écht nodig heeft om gezond te blijven is vet en vocht met de huid als emulgator. De 100% natuurlijke producten van Chi Essential Cosmetics voor thuisgebruik zijn exclusief verkrijgbaar bij jouw schoonheidsspecialiste. Zo kun jij naast jouw behandeling in de salon ook thuis zo goed mogelijk voor jouw huid zorgen en verleng je het resultaat van jouw behandeling. Waarom de producten van Chi Essential Cosmetics?

- Echt 100% natuurzuiver
- Geschikt voor alle huidtypen
- Biologisch gecertificeerde ingrediënten van de hoogste       kwaliteit.
- Geen synthetische toevoegingen of conserveringsmiddelen
- Huidverzorging én huidverbetering volledig afstemmen op   wat jouw huid nodig heeft.
- Geurbeleving en ontspanning
- Een behandeling op maat
- Salon en consumentenverpakkingen
- Exclusieve verkoop via beauty professionals
- Dierproefvrij
- Vrij van microplastics

 


Hét kostbaarste plantolie op dit moment!! Serum Cactus Gold!

Een vette plantenolie die meer en meer te vinden is in huidverzorgingsproducten en in het bijzonder in te zetten voor anti-aging doeleinden. Serum cactus gold is rijk aan vitamine A, E, K1 en plantensterolen. Dragen bij aan huidherstel, zelfs nog beter dan argan olie. Stoppen de afbraak van collageen productie en bevorderen de opbouw. Cactusolie stimuleert de cel productie, geeft bescherming en behoudt het vocht in de huid. Rijke componenten die de olie extreem rijk en voedend maakt en de elasticiteit van de opperhuid verhoogt. Dit krachtigste serum is te gebruiken waar verbetering, versteviging en herstel gewenst is.

Lees meer in het volgende artikel waar alles wordt vertelt over cactusolie.

Natuurlijke oliën en vetten hydrateren de huid doordat ze doordringen in het stratum corneum, de hoornlaag van de opperhuid. Er zijn verschillende oorzaken waardoor openingen of scheurtjes ontstaan in het stratum corneum zoals veroudering, levensstijl, omgevingsinvloeden, verkeerde huidproducten en verkeerd gebruik van de producten. In bovenstaande figuur is te zien hoe natuurlijke oliën en vetten de huid juist kunnen herstellen. 

Op de afbeelding in het midden is te zien dat er vocht uit de huid lekt door scheurtjes in het stratum corneum. Tegelijkertijd dringen allergenen en microben in de huid. In de laatste afbeelding komen de natuurlijke oliën om de hoek kijken. Kleine druppeltjes olie worden geabsorbeerd en vullen de cellaagjes in het stratum corneum. Nu lijken de huidcellen op een soort muur zonder scheurtjes. Dit betekent dat er geen vocht uit de huid kan lekken en er tegelijkertijd geen microben en andere ongewenste stoffen in de huid kunnen dringen. Dit is precies wat je wilt bereiken met een goede huidverzorging. Op deze manier wordt de barrièrefunctie van de huid hersteld. Dit wordt in onderzoeken gemeten door de hoeveelheid vocht die door de huid verloren gaat. Een tweede manier waarop natuurlijke oliën kunnen helpen de huid te hydrateren is het vormen van een laagje op de huid. Kijk naar de grote oranje cirkels op de huid in de laatste afbeelding. Lees meer op de volgende pagina over hoe natuurlijke oliën en vetten herstellen en beschermen.

 

Huidverbetering is een goede samenwerking die zorgt voor de juiste balans tussen innerlijk en uiterlijk! 

Om jouw huid effectief te behandelen wordt een behandeling iedere keer opnieuw volledig afgestemd. Dit is noodzakelijk om jouw huid te geven wat het écht nodig heeft. Daarom is iedere behandeling anders! Een ontspannende behandeling kan je helpen om van doen naar zijn en van denken naar ervaren en voelen te brengen. Hierbij wordt het zelf genezend vermogen van het lichaam aangezet tot reparatie en herstel. Een goede balans tussen innerlijk en uiterlijk versterkt elkaar en draagt bij aan een optimaal resultaat! Om het resultaat van jouw behandeling te verlengen is het belangrijk dat je ook thuis zo goed mogelijk voor jouw huid zorgt. 
 

Tamanu & Blauwe kamille


Tamanu en blauwe kamille vormen de basis van het serum Blue Itis. Het serum vermindert ontstekingen, jeuk en verkoelt en kalmeert waar hitte in de huid optreedt. Het herstelt de huid en helpt histamine uitbraak te voorkomen. Door de combinatie van bijzondere vette plant oliën en essentiële oliën is dit serum een must bij acute en chronische huidontstekingen. Lees meer over dit serum in de volgende bijlage.


 

Verminder heel eenvoudig stress in je lijf!

We leven in een periode die stressvoller is dan we gewend zijn. Stress is een emotie, die extra energie vraagt en waardoor het hormoon cortisol wordt aangemaakt maar er verandert bij stress ook iets in je vochthuishouding. Stress onttrekt vocht uit je lichaam. De hoeveelheid vocht daalt en je organen en hersenen vinden dit niet fijn. Dit kan klachten veroorzaken zoals hoofdpijn, vermoeidheid, droge ogen, droge mond, concentratieproblemen, obstipatie, bloeddrukproblemen, vertraging van je metabolisme en vervolgens ook huidproblemen.

Je lichaam geeft het aan maar het lukt niet altijd om daar naar te luisteren. Drink niet alleen in de zomer maar het hele jaar door verschillende keren per dag 2 glazen (warm of op kamertemperatuur) water! Zorg dat je 6 tot 8 glazen binnen krijgt.

Vier redenen waarom warm water beter is dan koud water:


- Goed voor het spijsverteringssysteem (voedsel kan makkelijker verteert worden).
- Ideaal voor je ademhalingssysteem. Koud water verhoogt het risico op luchtweg- en slijmvliesinfecties. Warm water is verzachtend voor je keel en kan
  helpen om irritaties in dit gebied te verminderen en te voorkomen. 
- Bevordert de werking van het immuunsysteem. Het drinken van koud water zorgt ervoor dat je bloedvaten samentrekken. Warm water zorgt ervoor dat je
  bloedvaten uitzetten. Dit draagt bij aan het verbeteren van de bloedsomloop. Het helpt je  lichaam om gifstoffen makkelijker af
  te voeren wat ook een positieve invloed heeft op je spieren en zenuwen.

- Je lichaam haalt energie uit warm water. Het kost je lichaam energie om het koude water op te warmen.

 
COLLAGEEN

(Huidveroudering en Collageengehalte)

Het is niet wat je INNEEMT maar wat je lichaam OPNEEMT

De hydratatie en elasticiteit van jouw huid, souplesse van jouw gewrichten, sterkte van jouw botten, tanden, haren en nagels hangen voor een groot deel af van de hoeveelheid van het eiwit collageen. Deze hoeveelheid neemt af met het stijgen van jouw leeftijd. Je kunt het collageenkapitaal van je lichaam aanvullen met een natuurlijk supplement.

Een wetenschappelijk onderzocht “eiwit” van viscollageen (dit komt het meest overeen met het menselijk collageen) dat in kleine bouwstenen is gesplitst kan het beste door je lichaam opgenomen worden en is daarom het meest geschikt.

Het is tevens van belang dat dit collageen wordt gewonnen uit een natuurlijke bron zonder toevoegingen. Viscollageen van wild-gevangen vis is de meest zuivere vorm. Dit supplement bevat tevens vitamine C, dit is dè vitamine die de aanmaak van collageen bevorderd. Een supplement met de beste kwaliteit juiste ingrediënten in de correcte doses, lactosevrij en zonder suikertoevoegingen waarvan de werkzaamheid in wetenschappelijke studies is aangetoond.

Dit supplement is voor iedereen die wil werken aan huidverbetering van binnenuit. Wil jij jouw huid en lichaam op een verantwoorde en veilige manier optimaal verbeteren?  Dit supplement (poedervorm) is verkrijgbaar bij Salon 56.

 

 


De juiste dosering voor de beste balans!

Wanneer de temperaturen veranderen (kou, verwarming, zon) heeft jouw huid misschien meer nodig? Verhoog de dosering van jouw skin oil of voeg een paar druppels extra toe van een van de krachtige serums. Is dit niet voldoende? Kies dan voor de chibutter, monoi of de balm. Laat je gerust adviseren over de mogelijkheden.

De bijenwas in de balm geeft een dikke, romige structuur en is fantastisch voor een droge huid. Het heeft een zeer goede huid beschermende werking en kan huidvochtverdamping verminderen. De Bijenwas sluit en verstopt  de poriën niet, laat een fluweelzacht laagje achter en houdt de huid soepel.


 
Jouw doel realiseren!

Ieder succes begint bij jou en bestaat uit een plan waarmee doelstellingen kunnen worden gerealiseerd! Wil jij jouw huid verbeteren, jouw huidprobleem aanpakken en/of jouw huid in optimale conditie brengen op een natuurlijke manier? Dit kan! Met een huidanalyse, een behandeling op maat en een vrijblijvend huid- en product advies help ik  jou om jouw doel te realiseren.

 Maak tijd voor jezelf en laat ook jouw huid weer stralen!

 

Waarom zou je jouw huid en lichaam belasten met stoffen die het niet nodig heeft en zelfs schadelijke kunnen zijn?

De term "natuurlijk" in de huidverzorging lijkt een duidelijke term maar omdat het woord nog steeds niet beschermd is worden zelfs producten op de markt gebracht met slechts één natuurlijk ingrediënt. De overige ingrediënten zijn vaak onbegrijpelijk en synthetisch om de producten onder andere langer houdbaar te maken en goedkoper. Tevens worden er geur- en kleurstoffen toegevoegd om het lekker te laten ruiken en het er mooier uit te laten zien. Helaas bevatten veel huidverzorgingsproducten schadelijke ingrediënten waarover bezorgdheid is vanwege de negatieve invloed die ze op onze gezondheid kunnen hebben. Dit brengt gezondheidsrisico's met zich mee zonder dat we het weten! Kijk hier hoe je het etiket leest! 
 
Is jouw huid goed voorbereid op de zon?

Zonlicht is de belangrijkste bron van vitamine D. Dagelijks 15 tot 30 minuten onbeschermd in de zon is voldoende om deze vitamine aan te maken (je huid maakt deze vitamine niet eindeloos aan). 

Meer zon = meer huidverzorging!
- De huid maakt een natuurlijke beschermlaag aan maar dit    betekend niet dat we ons niet hoeven te beschermen tegen schadelijke Uv-straling.
- Laat je huid wennen aan de zon en bescherm je na 30 minuten met een factor. Factor 50 biedt de beste bescherming.
- Blijf tijdens de meest schadelijke zonuren tussen 12.00 uur en 15.00 uur uit de zon.
- Vergeet niet dat zonnebrandcrème pas na 30 minuten optimaal werkt, ruim van te voren insmeren is dus noodzakelijk.
- Belangrijk om de factor herhaaldelijk aan te brengen (elke twee tot drie uur).
- Schaduw vermindert de schadelijke invloed van uv-straling maar neemt deze niet weg.
- Ontvang tijdens een behandeling wat nodig is voor een optimale conditie van jouw huid.
- Meer zon kan sneller een vochtarme huid veroorzaken. Zorg zelf dat je jouw huid na het zonnen goed hydrateert.
- Laat je adviseren over een serum en/of masker om jouw huid buiten de behandelingen te herstellen en te ondersteunen.

 

Wat is het verschil tussen de huid van een man en een vrouw?

De opbouw van de huidcellen en de huidlagen is hetzelfde. De mannenhuid is op een aantal vlakken totaal anders dan van een vrouw. Dit heeft vooral te maken met hormonen. Als gevolg van het mannelijke hormoon testosteron is de mannenhuid gemiddeld 20% dikker. Dit hormoon zorgt er ook voor dat de talgklieren meer talg produceren. De poriën van een mannenhuid is grover van structuur, is vetter. De dichtheid van de collageenvezels zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Dit zorgt er voor dat huidveroudering minder snel voordoet bij een man dan bij een vrouw. Toch is de mannenhuid gevoeliger. De onderhuidse vetlaag is minder dik waardoor de huid sterker reageert op prikkels en ook gevoeliger is voor pijn of weersomstandigheden. Mannen hebben meer haarvaatjes en zenuwuiteinden en de doorbloeding is sterker. De zweetproductie is groter waardoor de huid sneller uit kan drogen bij verdamping.

Is huidveroudering een kwestie van tijd?

Betekent dit dat mannen minder schoonheidszorg nodig hebben? Helaas, gaat de conditie bij mannen ook achteruit. Dit gaat zelfs nog sneller dan bij vrouwen. De achteruitgang in de aanmaak van collageen gaat bij vrouwen geleidelijk. Bij mannen gebeurt dit doorgaans later maar sneller. Dit proces wordt veroorzaakt door het dalen van het testosterongehalte. 

Huidaandoeningen

Ongeacht het verschil tussen een mannen- en vrouwenhuid, komen bekende huidaandoeningen zoals acne en eczeem bij mannen als vrouwen voor. Gemiddeld gezien hebben vrouwen een hogere kans op eczeem maar ook veel mannen hebben last van deze jeukende, geïrriteerde en schrale huid. Acne kan bij mannen hardnekkiger zijn dan bij vrouwen omdat de hoornlaag bij mannen over het algemeen dikker is en meer talg produceert. Hierdoor ontstaat een teveel aan talg dat zich net onder de huid kan ophopen en zo de poriën blokkeert. 
Plantoliën voor hydratatie en herstel van de huid
Tip‼️ Voeg langs je 2 daagse reiniging, dag- en nachtverzorging, een keer per week een goede peeling toe. Iedere maand vernieuwen je huidcellen zichzelf. Als je ouder word vertraagt dit huidvernieuwingsproces. De peeling van Chi essential cosmetics verwijderd niet alleen dode huidcellen. Het voedt, reinigt, beschermt, herstelt, verstevigt, hydrateert, verzacht, kalmeert en zuivert. Het ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. De peeling is uniek door de toevoeging van Himalaya zout: de korrels zijn wateroplosbaar. Zo kun je de peeling perfect afstemmen op jouw huid.

Wanneer je de peeling regelmatig gebruikt worden jouw producten beter opgenomen, vertraagt het de gevolgen van ouder worden met als resultaat een frisse en stralende huid. De huid wordt gladder en zal sneller egaal bruin worden. Maar let op: doe dit minimaal 24 uur voordat je de zon in gaat! Anders is de kans op verbranding van de huid te groot. 

 

Wist je dat...

Een vette huid niet per definitie een onzuivere huid is en andersom?
Dat een droge en een vochtarme huid ook twee verschillende huidtypen? Wat voor huidtype heb jij? 
Weet jij wat jouw huid echt nodig heeft? 

 

Natuurlijke tips om huidveroudering te vertragen

Het verouderingsproces van onze huid wordt bepaald door onze genen, levensstijl, milieu en hoe we voor onze huid zorgen. Dit betekend dat je zelf veel tegen huidveroudering kunt doen!

Weet jij wat je kunt doen om jouw huid op een natuurlijke manier te verbeteren en in goede conditie te houden? Klik op onderstaande button voor tips om het verouderingsproces van jouw huid te vertragen.
 


De kracht van rozenbottel! Triple Rosa mosqueta. "Het" serum met uitzonderlijke eigenschappen. Zie dit artikel

 

Waarom kies je voor natuurlijke  huidverzorging?

Net als bewuste en gezonde voeding is het ook belangrijk dat we onze huid natuurlijk verzorgen met bewuste en gezonde huidvoeding. Onze huid is het grootste orgaan van ons lichaam en laat meer door dan we denken. Zo' n 60 tot 70 procent van wat we op onze huid smeren komt in ons bloed terecht. Gezonde huidvoeding bestaat uit producten rechtstreeks uit de natuur zoals plantoliën, essentiële oliën en aromatisch water. Natuurlijke vette plantoliën zijn waardevolle middelen met een geneeskrachtige werking die het lichaam en de huid ondersteunen in belangrijke functies. Ze bevatten ingrediënten die de huid verzachten, voeden en beschermen, net als de functie van plantoliën in zaden, noten en vruchten kunnen plantoliën bij vele aandoeningen worden ingezet. De essentiële oliën werken goed op het immuunsysteem, de conditie van de huid en hebben een positief effect op de psyche. De huid neemt de plantolie makkelijk op omdat het lijkt op het sebum, ons natuurlijk huidvet en de meeste plantoliën hebben kleine moleculen waardoor ze snel en diep in de huid door kunnen dringen. Met een plantolie kan een essentiële olie goed vervoerd worden naar de diepere lagen in de huid. 

Veel mensen denken vaak onterecht dat vette plantoliën ook echt ‘vet’ zijn op de huid, maar dat is niet zo. Voelt de huid tóch vet aan dan gebruik je gewoon minder van het product óf je gebruikt meer lotion voor de juiste vocht-vet balans.

De meeste huidverzorgingsproducten bevatten minerale oliën zoals paraffine, petrolatum en vaseline. Deze (afval)producten uit de aardolie-industrie bevatten geen vitaminen of vetzuren en kunnen niet door een gezonde huid worden geabsorbeerd. Het creëert een dun laagje op de huid waarbij het de poriën kan verstoppen. Om de olie en het water in crèmes te binden en goed te houden moeten emulgatoren en conserveringsmiddelen worden toegevoegd die geen reactie met de huid aan gaan, geen voedingsstoffen voor de huid bevatten en zelfs een belastende invloed op de huid kunnen hebben.

Een beschermfunctie hebben minerale oliën wel degelijk en het grote voordeel van paraffine, vaseline en petrolatum is hun zeer lange houdbaarheid en lage kosten. Hun nadeel is dat ze, in tegenstelling tot plantaardige vette oliën, de huid niet ondersteunen. Ze stimuleren het herstel van huidcellen en huidweefsel niet en ze ondersteunen het immuunsysteem van de huid niet. Ze vangen geen vrije radicalen die mede veroudering van de huid veroorzaken en elektronenmicroscopische opnamen tonen aan dat de structuren tussen de huidcellen zo veranderen dat vochtverlies kan optreden en de huid kan uitdrogen. Dit in tegenstelling tot huidverzorgingsproducten op basis van plantaardige vette oliën. Met de hoogste kwaliteit 100% natuurlijke producten kun je dezelfde en zelfs betere resultaten bereiken. Natuurlijke producten zijn gewoon beter!

 

 

Antwoord op jouw vraag‼️ Bekijk onderstaande link. Waarom is 100% natuurlijke huidverbetering met plantoliën de beste keuze voor jouw huid? Koudgeperste plantenolie van de hoogste kwaliteit bevatten van nature alles wat de huid nodig heeft: vitamines, mineralen en sporenelementen die van groot belang zijn voor een gezonde huid. Ze verzachten, voeden, herstellen en beschermen onze huid net zoals ze dat doen in zaden, noten en vruchten. De huid neemt deze plantenoliën makkelijk op doordat ze lijken op het sebum van de huid, oftewel het natuurlijke huidvet. Als je ouder wordt, vermindert de productie van deze natuurlijke moisturizer en bij baby's en kinderen is het immuunsysteem van de huid nog niet volledig ontwikkeld. Plantaardige oliën kunnen een natuurlijke vervanger voor dit sebum zijn. Samen met de vette plantenolie kunnen werkstoffen, zoals essentiële oliën, gemakkelijker terecht komen in diepere lagen in de huid. Harmen Rijpkema legt het uit in de volgende tekst.

 

 

Jojoba is een veelzijdige, gouden wassoort die helpt om de huid te herstellen en te beschermen.


Bijna al de producten bevatten jojoba! Jojoba is geschikt voor alle huidtype en legt een beschermend laagje op de huid. Dit verhoogt de hydratatie van de huid en voorkomt vochtverlies. Een fantastische huidverzorger en beschermer! In tegenstelling tot minerale olie sluit jojoba de huid niet af en kan de huid dus blijven ademen. Jojoba is talg regulerend en vertraagt de talgproductie bij een vette huid. Lees meer over Jojoba in het volgende bericht.
 

Wist je dat..

Een hoogste kwaliteit koudgeperste plantenolie kan stollen en verkleuren en dit niet ten kosten gaat van de kwaliteit.

Een serum opgenomen kan worden in je dag- en nachtverzorging maar ook puur op de huid aangebracht mag worden. Zo geef je jouw huid een boost of verbeter, verstevig en herstel je jouw huid daar waar dat gewenst is.

De lotion speciaal bedoeld is als vochtcomponent (advies: minimaal dubbele hoeveelheid toe te voegen) bij de skin oil of balm maar ook een samentrekkende, herstellende, cel vernieuwende, zuiverende, kalmerende en verzachtende werking op jouw huid heeft. Een favoriete lijn is ook heerlijk om in te zetten na een reiniging of als verfrissing.


Je de producten bij voorkeur op een donkere plek en boven 30 graden in de koelkast dient te bewaren om de kwaliteit optimaal te houden. 

 

Jouw huid verbeteren op een natuurlijke manier!

Na je 25e levensjaar neemt de hoeveelheid en aanmaak collageen af, met ongeveer 1 procent per jaar. Deze afname kan oa direct en indirect extra worden gestimuleerd door vrije radicalen, suikers, roken, zonlicht en je omgeving. Door dit proces verliest de huid haar stevigheid en wordt slapper waardoor zich fijne lijntjes en rimpels vormen. Collageen is - met een aandeel van 70% - het hoofdbestanddeel van het bindweefsel in jouw huid.

Met een bindweefselmassage is jouw huid in staat zichzelf te herstellen! Deze behandeling is niet alleen een unieke anti-aging maar ook voor veel problemen effectief!

Wil je weten of deze huidverbeterende behandeling bij jou en jouw huid past? Kijk voor wanneer een bindweefselmassage aan te bevelen is, een aantal bereikte resultaten en meer informatie op de volgende pagina en laat je vrijblijvend adviseren.

 

Wist je dat het oogcontour maar liefst 22 spiertjes bevat en de huid rondom de ogen  en de mond dunner is dan de huid van de rest van ons gelaat? Uiterst belangrijk om deze huid goed te verzorgen!
Eye Contour Balm

De Eye Contour balm is speciaal bedoeld voor de dunne gevoelige huid rondom de ogen en mond. De balm is op basis van cactusolie, arganolie en bijenwas. De balm voorkomt oxidatie van de huidvetten en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Het versterkt de bloedvaatjes zodat het bloed beter kan doorstromen (zoals bij bloeduitstortingen, verwijde bloedvaatjes en couperose) en is in staat donkere kringen te verminderen en de elasticiteit van de opperhuid te verhogen . De balm is rimpel reducerend (verklevingen worden losgemaakt), huid herstellend, beschermend en maakt de huid fluweelzacht.

De zaden uit het cactusfruit bevatten slechts 5% van de kostbare olie. Er is ongeveer 8000 kilo fruit nodig voor 1 liter olie. De bijzondere combinatie van cactus en argan maakt deze Eye Contour balm hét product voor anti-aging! Momenteel is cactusolie hét kostbaarste op de markt en is elke druppel zijn prijs waard.

Lees voor meer informatie het artikel waar alles is te vinden over de unieke componenten die de oogbalm uniek maakt! 

 
Hoe breng je de oogbalm op?

Breng de oogbalm onder de dag- en nachtverzorging aan. 

Gebruik niet te veel
- Neem een speldenknop voor beiden ogen (met een     wattenstaafje) en verdeel over de toppen van beiden vingers.

Kies de juiste vinger
- Je ringvinger (of pink) zijn je zwakste vingers waardoor je   automatisch niet te veel druk geeft.

Ga van binnen naar buiten
Breng de oogbalm op van binnen naar buiten.

Masseer, dep of tik
Masseer, dep of tik de oogbalm met een milde beweging in. Door de warmte van de beweging verdeelt de balm zich eenvoudig.

Voorkom irritaties
Neem voldoende afstand van je wimperrand om irritaties te voorkomen.


Een aantal factoren die een rol spelen bij de opname van de oliën in de  huid

Om te zorgen dat de producten zo goed mogelijk hun werk doen is het belangrijk om te weten hoe het werkt. De producten kun je op verschillende manieren gebruiken, op een manier die bij jou past. Als je weet wanneer onder andere een betere opname van de huid en onderliggend weefsel mogelijk is kun je jouw manier van gebruik makkelijker toepassen.

"Een vochtige huid neemt beter op dan een droge huid".
Met het reinigen (cleansing) is dat een vochtige huid tijdens of na het douchen. Buiten de douche gebruik je bijvoorbeeld een warme kompres of maak je je vingers/watten nat na/tijdens het opbrengen. Een reiniging op basis van plantaardige vette oliën verwijdert op deze manier effectief onreinheden en make-up zonder  de huid barrière te verstoren. Een lichaamsolie wordt beter opgenomen door een licht vochtige huid.
"Hoe dunner de olie is hoe beter de opname".
Voor het gebruik van de dag- en nachtverzorging voeg je voldoende vocht toe middels voldoende lotion. Wordt de Skin oil/serum niet goed opgenomen? Voeg meer  lotion toe of gebruik minder van het product. Bij een juiste dosering mag de huid niet blijven glimmen.
"Olie op lichaamstemperatuur word beter opgenomen dan een koude olie" . Masseer daarom altijd de cleansing en de skin oil/serum/lotion goed in.
"Je huid fungeert als emulgator". Neem de cleansing af met de wrijving van een washand, wattenschijven (met de wrijving fungeert je huid als  emulgator).
 


Threading (oosters epileren) 

Met een natuurlijke katoenen draad (milieuvriendelijk en hygiënisch) heb je minimale irritatie, geen kans op allergische reacties (zoals bij hars) en kun je snel en effectief haartjes en donshaartjes in het gelaat verwijderen. Dit zorgt voor een strakke en frisse uitstraling!


Korrel Peeling
 
Het is goed om naast je behandeling in de Salon ook  thuis een peeling te gebruiken zodat jouw huid in goede conditie blijft. De korrel in de peeling van Chi Essential cosmetics is van Himalaya zout en wateroplosbaar. Zo kun je de peeling perfect afstemmen op wat goed voelt voor jouw huid! 
De korrel kan door vocht of warmte onderin de pot zakken. Schep met een spatel het onderste naar boven. Is dit niet voldoende? Neem dan contact op.       
   
    
 
Het beste voor jouw huid, recht uit de natuur

Over de hele wereld groeien de bloemen, kruiden, planten en bomen die ons de kostbare essentiële olie geven. Chi Natural Life is al meer dan 40 jaar verbonden met de wereldwijde natuur. Over de hele wereld selecteren ze de beste, 100% natuurlijke grondstoffen voor producten. Ze werken enkel met de meest recente oogsten, direct van de boer of producent die vaak en wanneer mogelijk van biologische kwaliteit zijn. Als merk focussen ze zich al sinds 1979 op het ontwikkelen van natuurzuivere en eerlijke producten voor de gezondheid van mens en dier. In elk proces is het bewaken en controleren van kwaliteit de eerste prioriteit. Het mooie van deze grondstoffen is dat zij in het land van herkomst in veel gevallen een geweldige geschiedenis hebben. In vele culturen zijn grondstoffen zoals essentiële oliën, vette plant oliën en hydrolaten een belangrijk onderdeel van de plaatselijke samenleving en economie. Chi geeft de garantie van 100% natuurzuivere essentiële oliën, plantoliën, hydrolaten en natuurproducten, zonder toevoegingen sinds 1979. Ontdek op bovenstaande wereldkaart waar een aantal van de oliën vandaan komen. 

Wist je dat voor 1 liter essentiele lavendelolie maar liefst 160 kilo verse bloemen van het bloeiende kruit nodig is?! 

 

De enige lip balm die écht werkt!

De Chi tea tree lip balm is 100% natuurlijk. Vrij van minerale oliën, parabenen, conserveringsmiddelen en synthetische geur- of kleurstoffen. De lip balm verzorgt, verzacht, kalmeert, herstelt. Biedt langdurige bescherming bij weer en wind en de zon krijgt met deze lipbalm geen kans om de lippen uit te drogen. Tevens helpt de balm lipblaasjes te voorkomen.

Heb jij de lipbalm al geprobeerd?

Waarom past minerale olie niet in huidverzorging?

Maak jij een bewuste keuze? In tegenstelling tot natuurlijke huidverzorging bevatten veel producten minerale olie als basis. Wist je dat minerale olie wordt gewonnen uit aardolie, net als benzine of diesel? Waarom past minerale olie niet in huidverzorging? Drs. Harmen Rijpkema geeft antwoord op de vraag in de volgende blog

Weet jij wat het beste is voor jouw huid?

De meest voorkomende reden waarom veel mensen niet tevreden zijn met hun huid is omdat men niet weet wat hun huid écht nodig heeft.   
 
 

Wil je weten of de 100% natuurlijke producten van Chi Essential Cosmetics bij jou en jouw huid passen?

De starter set van A Touch Of Chi is voldoende om de basisproducten, reinigen en dag- en nachtverzorging 2 tot 3 weken te proberen. Je ontvangt duidelijke informatie over het gebruik en we houden contact voor vragen, tips en advies. Een unieke mogelijkheid om te kijken of de producten bij jou en jouw huid passen.

Tip‼️ 100% natuurlijke aanpak met Aloë Vera Cooling Gel!

• ter verzorging en verzachting van de huid bij insectenbeten en irritatie processierups
• ondersteunt het herstellend vermogen van de huid
• bij rode en gevoelige, droge en schrale huid
• na het zonnen
• na het ontharen
• bij kwallenbeten

Aloë vera is een heilzame plant en staat bekend om de ondersteuning van het herstellend vermogen van de huid. De aloë vera is verkregen van de Aloe barbadensis (biologische gecertificeerd). Kies voor Chi Aloë Vera Gel met 100% biologische aloë vera. In deze gel blijven alle verse planteigenschappen actief.  Alle vitaminen, enzymen, mineralen en aminozuren staan garant voor intensief beschermende en vochtregulerende eigenschappen. 
Een verkoelende en verzachtende gel op basis van biologische aloë vera, rozen- en lavendelwater. Een oerproduct met verkoelende en verzachtende werking voor de huid. In te zetten voor alle huidtypes en speciaal voor een droge en vochtarme huid. Houdt de huid elastisch!
 Hormoon verstorende stoffen in verzorgingsproducten!

We zijn steeds meer bezig met gezonde voeding maar.. weet jij wat er in je verzorgingsproducten zit? Net als bewuste en gezonde voeding is het ook belangrijk dat we onze huid natuurlijk verzorgen met bewuste en gezonde huidvoeding. Omdat alle ingrediënten via jouw huid in jouw lichaam terecht komt. Gezonde huidvoeding bestaat uit producten rechtstreeks uit de natuur zoals plantoliën, essentiële oliën en aromatisch water.

Zonder dat je het weet ben je bloot gesteld aan wel meer dan 20 hormoon verstorende stoffen, waarvan sommige als zeer zorgwekkend worden beschouwd. Wat doen die stoffen? Op welke stoffen moet je letten? 


De Plastic Soup foundation vraagt veel aandacht voor het wereldwijde probleem van microplastics. Download de app ➡️ https://www.beatthemicrobead.org/download-btmb-app/  en scan voortaan de ingrediënten van al je cosmetica producten.

Lees ook het column van Drs. Ton Beljon, directeur Chi Natural Life 

 
Het meest complete natuurlijke voedingssupplement dat er bestaat


Spirulina, 100% natuurlijk. Het wonder algje behoort tot de meest complete natuurlijke voedingssupplement (80+) dat er bestaat. Met onder andere een hoog gehalte chlorofyl, antioxidanten en bètacaroteen (provitamine A) bevordert, ondersteunt en beschermt spirulina het herstellend vermogen van de huid. Het maakt de huid van binnenuit mooier en vermindert de zichtbare tekenen van het ouder worden. Het is reinigend, opbouwend en versterkend. Het is niet alleen een beautyfood. Redenen om spirulina te gebruiken: 

- Zorgt voor een betere weerstand en meer energie
- Kan vermoeidheid helpen verminderen
- Helpt bij afslanken en het behouden van een normaal gewicht
- Geschikt bij zware lichamelijke inspanningen (topsport)
- Helpt om afvalstoffen af te voeren
- Draagt bij aan het behoud van een normale bloedsuikerspiegel
- Ter ondersteuning van een (vegetarisch) dieet
 
Verkrijgbaar in tabletten, vegicaps en poeder.

 


Bron van huidproblemen: stress!

Cortisol: hormoon dat je aanmaakt bij stress. Heeft een negatieve invloed op de collageenproductie, vetproductie, versterkt en verhoogt ontstekingsreacties. De huid verliest veel vocht en de functie van de huid barrière werkt niet goed (laat door wat er niet thuis hoort). Manieren om huidproblemen te voorkomen in een stressvolle periode (aanmaak cortisol verminderen): ontspanningstechnieken, voldoende slaap, gezonde voeding, groene/zwarte thee, juiste huidverzorgingsproducten (zonder onnodige toevoegingen), een behandeling op maat (balans), beweging en seks. Een diepe ontspanning in combinatie met de juiste technieken en werkstoffen helpen jou om jouw huidproblemen op te lossen en te voorkomen!  
 


Wist je dat..

Echte klei niet alleen reinigt, zuivert, versterkt en het immuunsysteem stimuleert. Echte klei is 100% door de natuur samengesteld en onbewerkt. Een mooie anti-aging en om toe te passen bij onder andere onzuiverheden. Het herstellend vermogen van de huid word ondersteund, beschermt tegen weersinvloeden en is goed voor het bindweefsel. Het bevordert de doorbloeding, opname van mineralen en vitamines. In combinatie met de juiste werkstoffen is dit prachtige natuurlijke product voor veel doelen in te zetten.
Wintertips!

Minimaliseer de lotion of gebruik een voller product

Plantaardige huidverzorging is ook ideaal in de winter. De plantoliën van Chi Essential Cosmetics bevriezen niet en beschermen jouw huid tegen de meest extreme weersomstandigheden. Minimaliseer de lotion of kies een voller product bij een winterse wandeling of tijdens skiën voor een optimale bescherming. Verrijk je dagelijkse huidverzorging met extra werkstoffen via een serum of een masker om jouw huid optimaal te herstellen en te beschermen.

De luchtkwaliteit in huis en op kantoor is slechter dan de kwaliteit van de buitenlucht. Het lijkt alsof de binnenlucht steeds minder zuurstof bevat en meer toxische stoffen. We zijn maar liefst negentig procent binnen.

Het verdampen van de juiste oliën kan er voor zorgen dat de lucht zuiver en gezond blijft. Vooral citrus- en dennenoliën zijn goede luchtzuiveraars (bevatten mono terpenen: moleculen die microben en onder andere bacteriën kunnen uitschakelen). Het verdampen of vernevelen van oliën hebben een opmonterende werking op de psyché, stimuleren het immuunsysteem en verhogen je weerstand.

 

Hoe voorkom je een droge huid?

Op dit moment word jouw huid blootgesteld aan koude buitenlucht en droge verwarmingslucht en verliest véél vocht. Hydrateer, voed en bescherm met onderstaande tips!

▪️Drink voldoende water, kruidenthee en voedsel dat veel     water bevat (komkommer, sla, tomaat, druiven, peer).
▪️Eet gezonde vetten, vette vis of een plantaardige olie.
▪️Reinig niet met traditionele zeep en vermijd chemicaliën en schadelijke toevoegingen (sulfaten, minerale oliën, alcohol, parabenen en synthetische parfums).
▪️Douche niet te warm en te lang en breng na het douchen of bad een huidolie aan.
▪️Kies een goede kwaliteit vette plantolie zodat jouw huid mag blijven ademen en een product zonder water om bevriezen te voorkomen.
▪️Ondersteun het immuunsysteem met voldoende slaap,
voedzaam eten, voedingssupplementen en vitamine C (toppers vitamine C: verse bladgroenten, paprika, zwarte bessen, cranberries, kiwi, aardbeien, broccoli, peterselie).
▪️Houd het vocht in een ruimte op peil (diffuser, schaaltje water).

Wil je naast deze tips jouw huid herstellen en extra weerstand bieden? Kies dan voor een behandeling volledig afgestemd op jouw huid en laat je adviseren. Zo kun jij ook thuis jouw huid zo goed mogelijk verzorgen en het resultaat van jouw behandeling verlengen.