• welkom
  • behandelingen
  • premium transformatie
  • producten
  • lymfedrainage
  • bindweefselmassage
  • contact
Natuurlijke tips om huidveroudering te vertragen!

Naarmate we ouder worden, worden de tekenen van huidveroudering langzaam zichtbaar. Het proces van onze huid wordt bepaald door onze levensstijl, milieu, hoe we voor onze huid zorgen en voor een deel (20 tot 30%) door erfelijke factoren. Dit betekend dat je zelf veel kunt doen om het verouderen van jouw huid te vertragen. Onderstaande tips helpen jou! 
 

Kies voor een goede behandeling en product

Het is belangrijk dat tijdens iedere behandeling na een analyse de juiste producten en technieken worden afgestemd op jou en jouw huid. Dan is jouw huid in staat zichzelf optimaal te herstellen en bereik je de beste resultaten. Om het resultaat van een behandeling vast te houden is het belangrijk om ook thuis zo goed mogelijk voor jouw huid te zorgen.

Om je huid op iedere leeftijd in de beste conditie te houden heeft jouw huid dagelijks de juiste verzorging nodig. 
Weet jij welk huidtype jij hebt en welke producten het beste bij jouw huid passen? Weet jij met welke natuurlijke producten jij jouw huid optimaal kunt verbeteren en in conditie kunt houden. "
Laat je goed adviseren door een huidspecialiste".

Heb je de juiste producten gevonden? Een paar tips! Reinig en verzorg jouw huid 2 keer per dag. Wist je dat het reinigen van jouw huid net zo belangrijk is dan de verzorging? Gebruik buiten jouw behandeling een keer per week een peeling. De huid rondom je ogen is dunner dan de rest van het gelaat en vraagt om andere werkstoffen. Laat je adviseren.

Ieder leeftijd een andere samenstelling

Tussen de twintig en dertig jaar wisselen je hormonen en kun je last krijgen van acne. Vanaf je vijfentwintigste gaat je huid langzaam verouderen. Een paar fijne lijntjes en iets minder collageen in je huid zijn de eerste veranderingen. 

Tussen de dertig en veertig jaar merken de meeste mensen dat de huid droger aan gaat voelen. De cellen in je lichaam worden minder snel vernieuwd, collageen en elastine nemen af, je huid word minder soepel en je krijgt sneller rimpels.

Tussen de veertig en vijftig jaar vinden de grootste veranderingen plaats in je huid. Het oestrogeen in  je lichaam is gedaald. Dit hormoon is verantwoordelijk voor de soepelheid van je huid. Dofheid, vermoeidheid en ouderdomsvlekjes komen tevoorschijn.

Tussen de vijftig en zestig jaar is zeker een derde van je collageenvoorraad afgenomen. Je huid word slapper en vocht kan minder goed vast worden gehouden.

Hoe ouder je wordt hoe dunner je huid aanvoelt. Je huid is gevoeliger voor ontstekingen en de zon waardoor je rode plekjes kunt krijgen. Je huid kan nog minder vocht vasthouden waardoor bijna iedereen vanaf zestig jaar last heeft van een droge huid. 


 
Geef je huid wat het écht nodig heeft voor een goede balans

Het enige wat je huid écht nodig heeft om gezond te blijven is vet en vocht. Zo eenvoudig mogelijk zonder toevoegingen, 100% natuurlijk.  De hoogste kwaliteit koudgeperste plantoliën bevatten van nature vitamines, mineralen en sporenelementen. Ze verzachten, voeden en beschermen onze huid net zoals ze dat doen in zaden, noten en vruchten. De huid neemt deze plantoliën makkelijk op doordat ze lijken op het sebum van de huid, oftewel het natuurlijke huidvet. Samen met de vette plantolie kunnen werkstoffen, zoals een serum, synergiën of essentiële oliën gemakkelijker terecht komen in diepere lagen in de huid tot in de kleinste bloedvaatjes. De etherische oliën werken goed op het immuunsysteem, de conditie van de huid en hebben een positief effect op de psyche. Kies voor écht 100% natuurlijke producten. 
Gezonde voeding

Een gezond en gebalanceerd voedingspatroon is erg belangrijk.

Groenten en fruit zijn gevuld met antioxidanten die de cellen in je huid gezond houden en beschadigde cellen opruimen. Vitamine C stimuleert de aanmaak van collageen (stevigheid van de huid). Deze vitamine vindt je in
 grote hoeveelheid in alle verse bladgroenten, paprika, zwarte bessen, cranberries, kiwi, aardbeien, broccoli, peterselie, aardbeien, kiwi, meloen, sinaasappel, ananas. Polyfenolen zorgen net als antioxidanten dat beschadigde huidcellen worden opgeruimd. Deze vitamine zitten in groene thee en donkere chocolade.

Om het herstellende vermogen van de huid te ondersteunen en te verbeteren is vitamine E belangrijk. Deze vitamine zit in noten, zaden, plantaardige oliën, tomaten en spinazie.

Om je huid soepel en zacht te houden heeft je huid gezonde vetten nodig. Deze vetten vind je in omega-3 en vind je terug in vette vis zoals zalm en makreel. 

Om te zorgen dat je huid extra wordt beschermd tegen beschadigingen is het goed om een minimale hoeveelheid selenium in te nemen. Het mineraal selenium zit in paranoten (4 stuks is voldoende om de dagelijkse hoeveelheid binnen te krijgen), volkoren graanproducten, zonnebloemzaden, vis (oesters, tonijn, garnalen, haring), gevogelte, rood vlees, knoflook, paddenstoelen en eieren. 

Naast groenten en fruit is het dus ook belangrijk om voldoende proteïne, koolhydraten, vezels en essentiële vetten te eten.

Voorkom stress

Het hormoon dat je aanmaakt bij stress is cortisol en heeft een negatieve invloed op de collageenproductie, vetproductie en versterkt en verhoogt ontstekingsreacties. De huid verliest veel vocht en de functie van de huid barrière werkt niet goed. Deze laat door wat er niet thuis hoort. Je huid veranderd en kan gevoeliger worden. Onzuiverheden, doffe uitstraling en vorming van lijntjes en rimpels zijn tekenen van stress. Probeer daarom stress te beperken. Neem voldoende tijd voor jezelf en probeer écht tot rust te komen.


 
Beweeg voldoende

Voldoende bewegen stimuleert de bloedsomloop waardoor je lichaam in staat is om afvalstoffen beter af te voeren die je huid aan kunnen tasten. Tijdens het sporten komt er ook endorfine vrij dat zorgt voor een goed gevoel dat ook je stress vermindert.
Bescherm je huid tegen UV-straling

De zon is de grootste boosdoener wanneer het om huidveroudering gaat. De Uv-stralen zijn schadelijk doordat ze het collageen in de huid afbreken. Dit maakt je huid slapper en zorgt voor rimpels. Het herstellende vermogen van de huid wordt aangetast. Cellen kunnen zichtzelf minder makkelijk herstellen, wat zorgt voor oneffenheden en pimentvlekjes. De zon veroorzaakt uitdroging waardoor rimpels en fijne lijntjes sneller zichtbaar worden. Andere tekenen van huidveroudering die kunnen ontstaan door de zon: ruwe huid, droge huid, ouderdomsvlekjes, sproeten, slappe huid, spataderen, verkleuringen.

Bescherm je huid dus altijd goed! 
 
Creëer een gezonde levensstijl

Onze huid weerspiegeld onze gezondheid. Er zijn een aantal zaken waar je rekening  mee kunt houden.

Rook geen sigaretten

Roken is een van de veroorzakers van vroegtijdige huidveroudering. Sigaretten bevatten chemicaliën die slecht zijn voor je gezondheid en je huid. Processen worden verstoord waardoor er minder gezonde huidcellen aangemaakt kunnen worden en huidveroudering kan ontstaan. De  nicotine in sigaretten vernauwen je bloedvaten waardoor het transport van voedingsstoffen en zuurstof minder goed verloopt. Hierdoor krijgt je huid minder gezonde stoffen binnen.

Beperk alcohol

Het is niet erg om te genieten van een biertje of wijntje maar doe dit met mate. Alcohol droogt je lichaam uit en zorgt voor een droge, doffe en slappere huid. Dit kan de vroegtijdige huidveroudering vergroten. Rode wijn is een aanrader. De anti-oxidanten ondersteunen het herstellende vermogen van de huid en beschermen tegen schadelijke invloeden.  Houd het bij 1 glas per dag.

Drink voldoende water

De aanbevolen hoeveelheid water is gemiddeld acht glazen per dag. In de zomer is het belangrijk om meer te drinken. Als je regelmatig sport zorg dan dat je lichaam ook tussendoor voldoende vocht binnen krijgt. Neem altijd en overal een waterfles mee naar toe om jezelf te stimuleren om voldoende water te drinken.

Slaap voldoende

Een doffe huid, wallen en donkere kringen onder je ogen zijn direct aan je huid te zien bij slaaptekort. Tijdens het slapen worden afvalstoffen afgevoerd en herstelt je lichaam zich. Iedere nacht zeven tot acht uur slapen is heel belangrijk.